Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с фар

Колеги на имам проблем с десния фар на ГТ-то.Когато мия колата забелязвам че отнякаде влиза вода.При дъжд не се проявява проблема.Отначало беше малко сега вече си е доста стабилно.дали може силикона отгоре да изпуска и трябва ли да свалям бронята за да намажа наново фара с силикон.И другия проблем пак десния фар ми губи маса.Като го почукна леко светва.Кой кабел е за масата.Малко тъпи въпроси амаа
    Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
    New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Първоначално публикувано от Ханкоо Покажи съобщение
    Колеги на имам проблем с десния фар на ГТ-то.Когато мия колата забелязвам че отнякаде влиза вода.При дъжд не се проявява проблема.Отначало беше малко сега вече си е доста стабилно.дали може силикона отгоре да изпуска и трябва ли да свалям бронята за да намажа наново фара с силикон.И другия проблем пак десния фар ми губи маса.Като го почукна леко светва.Кой кабел е за масата.Малко тъпи въпроси амаа
    Фаровете имат отдушник вътре, откъм двигателния отсек. Капачката за крушките може да не уплътнява. Едва тогава търси силикон проблем

Comment

Крушката сменяна ли е? Защото така както го описваш е точно крушката за смяна,а не масата? Замисли се къде е масата на крушката и какво общо има тя? Може и нагоряла букса да имаш?

-----------
      Пай сеее ...
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
        Крушката сменяна ли е? Защото така както го описваш е точно крушката за смяна,а не масата? Замисли се къде е масата на крушката и какво общо има тя? Може и нагоряла букса да имаш?

-----------
        Пай сеее ...
        Колега с би ксенон съм със Лупи.Невяряам и късата,дългата и халогена да са пътници.Нещо с масата ще да е.Все пак мерси събота неделя ще с действам

Comment

Огледай за хлабаво,окислено или скъсано.

-----------
          Пай сеее ...
          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Черен вътре се разклонява. Виж си куплунга към фара

Comment

При мен на 147 се оправи като мазнах отгоре фара със силикон, колкото се виждаше от бронята.

Comment

Първоначално публикувано от Ханкоо Покажи съобщение
                Колега с би ксенон съм със Лупи.Невяряам и късата,дългата и халогена да са пътници.Нещо с масата ще да е.Все пак мерси събота неделя ще с действам

Буксата на фара виж, единия пин на буксата е - (минус) , обикновенно той прави проблем и при напъхване на буксата самия пин потъва навътре заради прегорялата пласмаса около самия него. Отвори капачкатана късите и бръкни оттам, хващаш кафявия кабел на буксата и пробваш да дръпнеш, излезе ли значи е станало точно това което описах по-горе. Ако не ти се сваля фара пускаш една жица 2.5кв/мм през капачката и правиш мостче.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Благодаря за съвета колега.Снощи реших да напръскам де що има букса с контакт спрей сега ще видя дали ще има резултат.Ако ли не ще следвам твоя съвет.

Comment

Хубаво прегледай и вътре. Масата е най натоварена
                    Last edited by Alex_26; d.m.y г., 11:44.

Comment

на мен проблема ми беше бушона
                      JTD 105+

Comment

Бушона не влияе и на двете светлини.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                        X